Russian (CIS)Svenska (Sverige)English (United Kingdom)

Hur gör man affärer i Ryssland

Skydda dina intressen (garanterad betalning)

PDFSkriv utE-postadress
10apr2011
| Skrivet av Administrator

Du vill göra entré på en ny marknad och vill minimera dina risker. Hur kan Du skydda dig? Här kommer några råd.

Först och främst är det viktigt att Du arbetar med en affärskontakt du känner förtroende för.

Det kan hjälpa att samla in information om företaget som du ska samarbeta med. Informationen från de statliga registren är numera tillgängliga för allmänheten. Du kan beställa den nödvändiga informationen hos registreringsverket för ett rimligt pris (runt 1500 rubel). Bland uppgifterna som du kommer att behöva är juridiska personens officiella namn, organisationsstruktur, besöksadress och postadress (det brukar vara två olika adresser), informationen om grundarna, namn och skattebetalarens ID-nummer för människor som agerar i juridiska personens namn utan en fullmakt.


Den ryska lagstiftningen reglerar flera betalningsmetoder, så du bör göra dig bekant med dem och välja den som passar dig bäst. När man samarbetar med ett ryskt företag är det bäst att förklara betalningsvillkor utförligt i avtalet och att komma överens om att betalningen ska ske stegvis med en förutsatt förbetalning. Det viktigaste är att förklara parternas obligationer i fall att betalningen inte sker i rätt tid.

Kreditbrev är den bästa möjliga betalningsmetoden vid export. Jämfört med andra betalningsmetoder ger kreditbrev både försäljare och inköpare starka garantier. Det utfärdas vanligen av större banker och innehåller ett löfte att inköparen betalar försäljaren (förmånstagaren) vid mottagande av varor om vissa villkor inskrivna i kreditbrevet inte har uppfyllts.

 

Sida 3 av 12